Беше наистина красива мечта
-15 %
Докладвай

Беше наистина красива мечта


Светът на науката все още не е определил категорично истинската самоличност на художника с прозвище Сиях Калем (Черният калем), за който се предполага, че е живял през XIV-XV век. Но изключителните рисунки, носещи този подпис, са привлекли интереса на много историци на изкуството в целия свят.

Баръш Мюстеджаплъоглу изгражда около този тайнствен художник основата на своя събуждащ любопитство роман, озаглавен „Беше наистина красива мечта“. Чрез творбата си, чието основно действие протича в наши дни сред неповторимата панорама на Истанбул и Принцовите острови, под предводителството на рисунките на Сиях Калем писателят ни отвежда в XV век, в света на номадските шамани и на дяволите със змийски опашки.

Докато двама млади писатели в един разкошен дворец на остров Бююкада се стараят да напишат разкази, вдъхновени от рисунките на Сиях Калем, да хвърлят светлина върху една от най-големите тайни в историята на изкуството, попадат в любовен триъгълник, който стъпка по стъпка ще ги завлече в бездна. Тайните на богатия колекционер-собственик на двореца и истинският му план, който той крие от всички, правят пълните с изненади дни неизбежни за двамата писатели.

„Беше наистина красива мечта“ е впечатляващ роман за преклонението пред изкуството, разрушителната сила на любовта и тайните на историята, написан от Баръш Мюстеджаплъоглу, чиито произведения се четат в много страни от Германия до Китай, от Индия до Румъния.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786197277043
11.88 лв
13.98 лв

Най-купувани

Най-обсъждани