Стъклени съдби
-15 %
Докладвай

Стъклени съдби


Представете си, че сте единствено дете на родителите си, но един ден на вратата ви почука вашият близнак.
Как ще реагирате, ако се окаже, че на двучасов полет разстояние живее друг ваш близнак?
А на другия край на света – трети?
Всъщност няма смисъл да си го представяте. Днес всичко това е възможно, и то без клониране.
Романът „Стъклени съдби“ на Людмила Филипова разказва историята на четирима близнаци, родени от четири различни майки в различни страни и различни години. Едно ужасно престъпление обаче преплита съдбите им въпреки всички обстоятелства.
Писателката създава книга прецедент, посветена на скритата от обществото глобална търговия с човешки ембриони и генетичен материал, в която разглежда и рисковете от асистираната човешка репродукция.
И тук не става дума за бъдещето, а за реални събития и данни. Днес по света има десетки милиони замразени ембриони. Малцина обаче предполагат как този факт променя всичко около нас.
***
„Стъклени съдби“ е бестселър, който освен многото си почитатели вече е спечелил и няколко световни награди: Prix du livre européen (2008), Hidden River (2009) и една от най-престижните руски награди Yugra.Номиниран е и за българската Роман на годината за 2009 г. Публикуван е в България, Сърбия и Русия, като в последната са продадени над 200 000 копия. Това е първият български роман, посветен на глобалните проблеми, свързани с търговията на човешки ембриони и генетичен материал, както и с технологиите за асистирана човешка репродукция.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 978-619-164-287-8
18.70 лв
22.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани