Задругата
Докладвай

Мнение на читател:
Когато преди няколко дни тази книга сама ме намери в една книжарница - имах поне половин дузина причини да НЕ я купя, камо ли да я прочета.

Единствената причина да направя и двете беше някакво вътрешно усещане, че така трябва. И не съжалявам.

Каквото и да ви напиша за моите впечатления от тази книга - важното е как всеки от вас ще я почувства и каква струна ще докосне тя във вашата душа.
За себе си знам отговора...

Знам и колко хора сега ще плюят или ще се подиграват... На автора - заради предишната му "слава" и малко странните начини да рекламира произведението си - или на мен, че съм тръгнал да ви хваля някакъв си приключенски роман за турското робство... Знам.

Но знам и друго. Тази книга наистина промени представите ми за историята - и по принцип, и българската в частност.

И наистина ме замисли по много теми: и за патриотизма, и за саможертвата, но най-вече за истинския смисъл зад тези "клишета", за онова, което е по-голямо от теб... и много други неща.

Лично аз съм благодарен на всеки автор, който успее да ме накара да се замисля така. А освен това, четенето на "Задругата" беше наистина наслада. Благодаря ти Добри Божилов! Наистина.

Препоръчвам ви я с две ръце - въпреки предразсъдъците, които ще се опитат да ви лишат от това удоволствие!

Дано другото да надделее...

 

Йезуити, тамплиери, масони, Опус Дей, илюминати… Те са се провалили. Защото всички са разбрали за тях. Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не чул. А като изпълни мисията си, тя сама решава как да се разкрие и каква последна цел да постигне.

От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно братство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България. Една тайна сила, за която за пръв път ще разберете, превръща поробения и унизен народ в доминиращ на полуострова…

Къде изчезват най-добрите български воини няколко години преди падането под робство? Къде е изгубеното злато на Дракула – внукът на най-близкия до Шишман български деспот? Кой превръща един поет с нежна душа и осмиван от московските първенци, в най-страшния цар на Русия? Много отговори, които единствено ще пробудят нови въпроси…

 
 
Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192201999
19.95 лв
ISBN: 9786192202002
19.95 лв
epub

Най-купувани

Препоръчано

Най-обсъждани