Доставка

Цени и срокове за България: Цена за доставка:

• Цената за доставка от https://lexicon.bg е 4,50 лв. за територията на Република България • При поръчкa над упомената сума в кошницата - доставката е безплатна! Тя може да варира спрямо активните промоции в сайта. За периода 01.03.2018 - 31.03.2018 г. доставката за територията на Република България е безплатна. Срокове за доставка: 

• Всяка поръчка, направена в работен ден от 00:00 часа до 14:00 часа, се обработва в рамките на същия работен ден. • Поръчка, направена в работен ден след 14:00 часа, се обработва на следващия работен ден, след 10:00 часа. • Поръчка, направена след 14:00 ч. в петък (или последен работен ден, преди поредица почивни) се обработва след 10:00 часа в понеделник (или на първия възможен работен ден).

• Обработените поръчки се доставят с куриер, на посочения адрес, в рамките на два до три работни дни. Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства. • Ако се налага да се забави доставката, ще бъдете уведомени своевременно от наш сътрудник.

• При наличие в поръчката на предстоящо издание – сроковете се изчисляват от фактическата дата на издаване. Възможно е останалите продукти, които са в наличност да бъдат доставени с отделна пратка като това се уточнява с клиента.

• https://lexicon.bg не носи отговорност в случай, че забавянето е по вина на куриера, извършващ доставката.

• При поръчка извън България – Тези поръчки се изпълняват чрез Български Пощи. Цената за доставка се начислява автоматично спрямо актуалните тарифи на Български пощи.

Важно:  Поръчаните артикули се доставят от спедиторска компания "Спиди", като доставката се извършва на предварително посочен от клиента точен адрес на територия на Република България или до посочен от клиента офис на „Спиди“. При получаване на пратката си заплащате само посочената стойност на наложения платеж и имате право на преглед.  Ако сте платили предварително, не дължите плащане на куриера.  Посочен неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон за доставка и контакт с потребителя, прави поръчката невалидна и не обвързва https://lexicon.bg със задължението за изпълнение на доставката.  В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп за предаване на пратката в този срок, https://lexicon.bg се освобождава от задължението си да достави поръчаната стока.  Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката, в този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението.