Отвори, аз съм
-15 %
Докладвай

Отвори, аз съм


Лиляна Михайлова пише за скромния човек, с когото се срещаме всеки ден. Но когато изпаднем в беда, именно този скромен и незабележим човек показва истинската си същност – готов да ни помогне. Той е състрадателен, съчувстващ, човек, на когото можеш да се опреш. Човек, който мисли за твоето добро, а не за себе си. И след време осъзнаваш, че всъщност този скромен човек е най-добрият човек, когото познаваш.

„Когато се случи да се питам кой е най-добрият човек, когото аз познавам, името Лиляна Михайлова неизменно изскача в съзнанието ми на първо място.“ – пише Надежда Захариева в свое интервю. Лиляна Михайлова (1939-2010 г.) е родена в град Пловдив. Завършва Софийския университет. Шест години е учителка по български език във вечерния минен техникум  в град Перник. След приключване на работата си в Перник семейството е дарило апартамента си в града на общината с условието в него да живеят ученици отличници, които нямат родители. Женена е за писателя Младен Денев, с когото имат син Бойко Денев. Работила е като учител, журналист, редактор, сценарист. Една от първите авторки на списание „Родна реч“.

За книгата си „От разликата в часовите пояси“, е удостоена с Националната награда за публицистика и белетристика на името на Николай Хайтов. Издала е над двадесет книги – разкази, повести, романи и сценарии. По нейни сценарии са направени филмите: „Най-добрият човек, когото познавам“, „Грехът на Малтица“ и „Неизчезващите“ (по едноименните романи), телевизионната сага „Дом за нашите деца“. Произведения на Лиляна Михайлова са преведени и издадени в Полша, Чехия, Русия, Германия, Португалия, Румъния, Финландия, Дания, и Франция.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192203801
17.00 лв
20.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани