Сибирски тетрадки
-15 %
Докладвай

Сибирски тетрадки


„Сибирски тетрадки“ представляват записките, които авторът води по време на пътуването си из сибирските земи през 1963 година.

Както добре знаем, това пътуване довежда до написването на един от най-важните в българската и световна литература пътеписи „Неосветените дворове“, който привлича вниманието на европейската литература към писателя. 

Произведението е първата българска творба, която се повява в най-престижното френско издателство Gallimard.

И макар „Неосветените дворове“ да е един добре познат текст, записките на автора досега никога не са били издавани в толкова пълен вид.

„Сибирски тетрадки“ или черновата за написването на пътеписа е един изключителен текст. Той представлява непосредствените впечатления на автора от тази толкова комплексна сибирска земя.

Авторовото съзнание рисува едни изключително картини в малките и невзрачни тетрадки, които се оказват единственото оцеляло доказателство за творческия процес на Йордан Радичков.

И читателят се смайва пред силата на перото, красотата на думите и проницателността на вътрешния поглед на Йордан Радичков.

Текстът е с такъв заряд, че напълно заслужено излиза в самостоятелно книжно тяло, което може да бъде разглеждано като отделен текст. Текст, написан на един дъх с една неподправена и изключителна дълбочина.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786199093443
10.20 лв
12.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани