Аз и Бог - ново издание
-30 %
Докладвай

"Последният роман на писателя е нещо, което от години не съм срещал в българската литература. Ако следва да потърся аналог – това е джаз, King Oliver’s Creole Jazz Band. Философски размишления върху Живота, Вселената и всичко останало". - Роберт Леви

Сред Хъксли, Ерофеев, Бъроуз, Селин и други проницателни змии, които ползват литературата, за да пишат философия, сяда още един. И седи добре! Калин Терзийски рови из недостатъците си, разчепква комплексите си, вади на показ скъсаните си логически връзки и постепенно разбираме, че това са нашите недостатъци, нашите комплекси, нашите скъсани логически връзки. И ние печелим знание, а Калин – свобода.

„Аз и Бог“ е търсене на смисъла без парфюм, без самозалъгване. Чете се на един дъх.

Истинската смелост е да си зададеш точните въпроси.

Кристин Димитрова

***

"Искал съм да напиша роман за Бог, всъщност още преди да напиша романа „Алкохол“. Романът „Алкохол“ е също роман за Бог. Точно и затова много прилича, наистина не се отдалечава от традиционното ми писане, всъщност дори съм се върнал към съвсем автентичното за мен писане в един хашлашко игрив стил, защото той позволява да се избегне това, което наричам редукция на езика. Когато говориш като хашлак, обобщено казано като хашлак, ти можеш да говориш и като професор в по някое време, твоят разказвач, герой и т.н. Но професорът трудно може да си позволи да говори като хашлак, тоест той губи една огромна част от спектъра на езика, от спектъра, в който ти може да изразиш безброй много неща.

Нейната задача (Кристина Крумова) беше да изслуша около 400 часа мои излияния за абсолютно всичко, включително и за индианците по поречието на Ориноко и какво ли не. Когато пише един човек иска да разкаже целия свят, когато аз правя това, или поне аз осъзнавам, че правя това. Романът никога не е нещо самостойно и отделно, затова и всякаква цикличност в традицията на стария роман – с начало и край, и затвореност в рамка е абсолютно безсмислена, макар че и този роман има начало и край по някакви формални критерии, ако се погледне.

Гещалт означава цялост, затова и този роман не може да се разглежда освен с едно подразбиране за целостта.

Аз разчитам на хора, които ще четат със знанието, че всичко е едно цяло и те ще отворят само една врата и за кратко да погледнат в нея." - Калин Терзийски

 

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192292811
14.00 лв
20.00 лв
ISBN: 9786192202859
14.00 лв
20.00 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани