Сънувам кино
-15 %
Докладвай

Сънувам кино


Проф. д.н. Любомир Халачев е дългогодишен преподавател в НАТФИЗ, оператор, сценарист, режисьор, продуцент и автор на десетки книги.

Определен от автора си като „почти документален“, романът проследява живота и учението на студент в Института за кино в Москва във време на бурни социални промени и ярки творчески личности. Книгата е нестандартен повод да се отбележи юбилея на кинотворец с толкова сериозен принос в българската кинематография

И ето сега, любезний читателю, ти поемаш в ръце най-новата книга на Любомир Халачев „Сънувам кино“. Авторът сполучливо е определил творбата си като почти документален роман, защото повествованието разгръща увлекателния сюжет, проследяващ живота и учението на героя – млад студент в Москва. Време на бурни социални промени, в което живеят ярки творци и учени. Четивото впечатлява читателя не само с преживяното от автора, но и с непрестанното търсене къде е скрит магнитът на киното, когото в края на книгата Халачев сравнява с нестихващо катерене по Хималаите.

Иван Гранитски

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9789540914039
8.50 лв
10.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани