Сезоните на живота
-15 %
Докладвай

Разказите от сборника "Сезоните на живота" тематично са насочени към традиционни човешки ценности, към нетрадиционни случки и събития, неотменна част от живота. Художествената идея на авторката е да представи гротеската на човешкото битие, иреалното и реалното в него, което е част от делника на всеки един от нас. Изобразяват в същността си свят, в който шестват асоциации, метафори, състояния на духа, странни образи и още по-странни усещания.

В съдържанието им ще открием съпоставяне на въображаеми и реални действия, пресъздадени с тънка ирония, насмешка, а някъде и с горчилка, с неприкрито авторско отношение към съдбата им. Интересният сюжет не само привлича, но и извисява нравствено, обобщава житейски проблеми, а на всеки от героите е поверена специална мисия.

Валя Василева е грабила с пълни шепи от житейския калейдоскоп на преживявания, очаквания и намерения, като внася нови - неочаквани решения на конфликти, мотиви, постъпки и действия. Разказите са и своеобразна диагностика на глобалното заболяване на човечеството и затова всяко от действащите лица или боледува, или е вирусоносител, като авторката му дава пълна свобода на действие.

Оригинални като фабула и идейно интригуващи, разказите излъчват както незлоблив присмех, така и топлота и обич. 

Благовеста Касабова

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192202262
12.73 лв
14.98 лв
ISBN: ISBN
12.73 лв
14.98 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани