Корупция
Докладвай

Романьт на Александър Томов "Корупция" е класическо произведение в българската литература. В него се прави анализ на комунистическата система, като се чуват и неформалните гласове от епохата. Той се родее с най-доброто от съвременната европейска литература.
Американското сп. World literature today


Първи том излиза през преломната 1989 г. в 180 ООО тираж, който буквално е разграбен от читателите.

Топ следователят Марков попада на супер далавера, в която са забъркани много висши политици. в процеса на разследването той разкрива перфектен механизъм за корупция в социалистическото общество. Преимуществото на трилогията е, че авторът проследява психологическите причини, които тласкат героите към престъпление, колкото повече навлиза в тези лабиринти, толкова повече топ следователят осъзнава, че явлението е повсеместно и много трудно ще изправи "героите" пред съда. краят на Марков е трагичен, защото той открива, че настъпилите нови времена след 1989 г., дават още по-голям простор на героите да се развихрят, а самата корупция започва да застрашава директно съществуването на държавата.

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани