Парчета
-15 %
Докладвай

Неслучайно казват, че разказът е най-трудният жанр. Кратките форми са примамливи, но и опасни. Потребни са бърз ум и талант. Николай Николов разполага и с двете. В разказа я няма прошката на големия обем. Всичко е важно. Козия знае това.

Познаваме персонажите в сборника. Те са нашите съседи, колеги, родители. Понякога са любовта на живота ни. Понякога самите ние сме героите в историята на Николай Николов – и това няма как да ни остави безучастни.

Разказите на Козия са пътешествие през наглед познати ареали, но не се подлъгвайте: краят винаги е изненадващ. Както и в живота.

Силата на тези разкази е в непринуденото поднасяне на смешното и в храброто говорене за страшното – със сила, най-полезната спътница на трудностите. Козия умее да говори за болката, но и за пътя отвъд нея.

Когато четем Козия, четем човешкото – и разбира се, се припознаваме. Защото нищо човешко не може да ни е чуждо.

Николай Николов-Козия е роден в Стара Загора през 1981 г.

Завършва Журналистическия факултет на Софийския университет. Живее и се труди в столицата. През 1996 г. излиза първата му книга игра, както и първите му разкази в периодичния печат на Стара Загора. Оттогава e публикуван в редица сборници с нова българска литература, продължава да пише и книги-игри.

Създател на инициативата „Истории от някога“.

Щастливо женен за щастлива съпруга, с щастливо дете.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 978-619-01-0243-4
10.20 лв
12.00 лв

Най-купувани

Препоръчано

Най-обсъждани