Чай от спомени
-15 %
Докладвай

Иво Тодоров е завършил „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и специалностите „Журналистика“ и „Теория и история на дипломацията“ в същото висше училище. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели.

Като журналист има богат опит в български радиостанции и телевизионни канали. Работата му в медиите започва през 1991 г. в емблематичното студентско предавaне „Ку-ку“. В БНТ е бил и част от екипите на: сутрешния блок „Денят започва“, вечерния обзор „Екип 5“ и съдебното предаване „Законът и ние“. Бил е редактор и главен редактор на рейтингови програми в „Нова телевизия“: „Всяка неделя“, „Здравей, България“, „Часът на Милен Цветков“, Big Brother, Dancing Stars, както и в сценарния екип на сериала „Забранена любов“.

Работил е в частните радиостанции „Експрес“, „Дарик“ и НЕТ. От 2013 до 2015 г. е програмен директор на БНР. Носител е на наградата „Сребърна вълна“ от медийния фестивал в Албена – за радиокоментар. В момента е продуцент в телевизия „България Он Ер“.

Като автор има издадени 8 книги – поезия, разкази и роман. Някои от тях са представяни в българските културни институти в Будапеща, Москва, Берлин и Лондон, както и българското посолство в Хелзинки. Като продуцент, режисьор и сценарист е реализирал документалния филм „Кучешко сърце“ и проекта за видеокнига How 2 Break A Heart In 7 Days, в който някои от клиповете са снимани в Лондон, Брюксел, Брюж и Париж (видеото е двуезично – на български и английски). Сценарист и режисьор на късометражния филм „Баща“, заснет по негов разказ.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: ISBN
7.64 лв
8.99 лв
epub

Най-обсъждани