Добрата страна на нещата - ново издание
-15 %
Докладвай

Добрата страна на нещата - ново издание

Чети в библиотеката

Книгата е номинирана за Награда "Хеликон" - 2020 г.

"Писането е самота.
Самотата е истинската човешка дреха, която разкрива същността на всеки един от нас. Когато нещо от написаното остава в мислите на читателя и се превърне в част от неговата смелост и доброта, наистина си струва думите на писателя да бъдат наречени „книга“.
Здравка Евтимова

В тези разкази Здравка Евтимова търси хубавите страни на лошото, а понякога и обратното. Не ни ги натрапва, оставя ни сами да преценим кое какво е. Нейните герои са външно обикновени, случва се дори да са груби и непохватни. Тяхната уникалност се крие отвъд физическия им облик, разкрива се чрез вътрешния им Аз, проявява се предимно в общуването им със себе си, в неизречения, мисловен диалог с (не)любимия човек. Авторката познава "на живо" тия хора и се разпознава в редица от тях. Вървейки по стъпките на объркания им живот, тя следва парадоксалното им мислене, но до самия край на историята държи в тайна непредвидимите им реакции. Здравка Евтимова ни убеждава, че няма нищо по-нестандартно от един наглед уж стандартен човек.

Тук са събрани травмите и катастрофите от ежедневието, любовите и разлюбванията, изневерите, разделите, опрощаванията и отмъщенията... И разбира се, тревогата за децата - отчаяно оптимистичните и смели малки мъдреци, обичани и повечето пъти неразбирани от възрастните. Ала хубавото на лошото е, че за разликаа от големите, децата умеят взаимно да се ценят и разбират, великодушни са и оправдават греховете на майките и бащите си. - Алберт Бенбасат

Здравка Евтимова е писател с голямо влияние върху развитието на модерната ни литература. Нейни разкази са издавани в 32 страни на света. Председател на българския ПЕН-клуб и член на СБП.

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786192202248
15.29 лв
17.99 лв
epub

Най-купувани

Най-обсъждани