3/4 любов
-15 %
Докладвай

3/4 любов


¼ от жените в България са били жертви на домашно насилие. Голяма част от тях не търсят помощ, защото вярват, че въпреки всичко човекът до тях ги обича. 

В навечерието на 8-ми март осем съвременни български поети ще представят погледа си към светлата страна на любовта, но и към нейния тъмен и скрит в домашните килери антипод – насилието. 

Създадохме тази книга, защото любовта не бива да се бърка с насилието. Защото насилието не трябва да се оправдава с любов. Защото ¾ любов не е любов.

Затова и всяко четвърто произведение в тази стихосбирка не е любовно. То показва болката, страданието и унижението, през което преминават тези жени.

Така искаме да дадем гласност на този проблем и на тази ужасяваща статистика. Защото единственият начин да я променим е всеки от нас да бъде безкомпромисен към случващото се. Да говори за този проблем. Да помага на хората, които преживяват това. Да търси помощ, ако стане жертва на домашно насилие. 

 

***

Автори: Георги Господинов, Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лилия Йовнова, Надежда Радулова, Петър Чухов, Рене Карабаш

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9786191864867
10.20 лв
12.00 лв

Най-купувани

Препоръчано

Най-обсъждани