Дневникът на една пеперуда
Докладвай

Дневникът на една пеперуда

„Името му ще остане завинаги до това на Виктор Пасков. Не защото „студентът по хармония изпя „Балада за Георг Хених“ на неговото лозе край Варна и му я посвети, а защото самият той написа страници, които времето превърна в класика. Роден разказвач, Красимир Дамянов ни остави образци, чиято езикова пестеливост, чувство за детайл и съдбоносна тайнственост днес трудно можем да си обясним. В същото време той създаде и свой лирически епос, където с усърдието на летописец и страстта на мъжа, когото само любовта може да постави на колене, съхрани за поколенията една действителност. Тази действителност изглежда вече недействителна. А в литературата това е знак за дълъг живот.“

Но само в литературата, за жалост. При това истинската. Честната.

Георги Борисов

"Дневникът на една пеперуда" включва романите - "Мариел", "Студентът по хармония" и неиздаваната досега трета част "Hispania".

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани