33 секунди любов/33 seconds of love
Докладвай

33 секунди любов/33 seconds of love

  • Издател: Лексикон
  • Жанрове: Поезия
  • Преводач: Анамария Коева
  • Художник: Мая Георгиева, Гроздан Грозев
  • Страници: 106

Димитрина Тончева е филолог, който рядко участва в литературния живот. „Само когато съм в труден период и нищо друго не действа“, споделя за себе си.

В такива периоди издава стихосбирките „Ранимост“, „От твоите шепи“, „Бяла звезда“, „Автограф“ и публикува поезия и проза в сп. „Страница“, „Литературен вестник“, списанието на Петя Хайнрих и Георги Гочев „Текстил“, списанието на Юлия Кръстева REVUE PERIODI, QUE sur la vie en Bulgarie, „Южнобългарски страници“, сборниците „SMS-ПОЕЗИЯ“, електронните издания за литература, „Литературен клуб“, „Книголюбие“, OMDA, Public Republic, makata.dalityapi.com на филипинеца Santiago Villafania и някои алманаси.

От същите периоди са и участията ѝ в националния поетически конкурс „Доброслов“ – печели наградата за млад автор, конкурса на името на Добромир Тонев – печели поощрителна награда, националния конкурс за поезия „Любовен човек“ – 1-ва награда и конкурса „Усещане за любов“ – също 1-ва награда. Като организатор участва в националните литературни конкурси „За кого ние пишем?, „Г. Димитров – що е то?“, „Когато мама и/или тате ги няма…“

Родена е в Димитровград.

 

"Авторката е изстрадала своята книга. Колкото и банално да е, си е самата истина. Това лъха от всеки неин стих. Но е вярно и друго – че Димитрина Тончева надмогва страданието и болката, улегнал е изказът й. Той е само фасада, зад която стоят най-разнообразни състояния.

Стихосбирката е „фотосесия” от преживяванията на лирическата героиня. Светове от по 33 частици. Световете горе и долу. Световете от сняг и лед и този на Фиджи. Световете от грозота и красота. Световете от страх и свобода.

Световете на Живота и Смъртта. Свързва ги в едно вселената на любовта. Само че този песенен космос не се върти на 33 оборота, а на седемдесет и осем. Че и на много повече в 100-те страници на книгата…

А дали ще прелистиш двуезичната, обратно разположена книга за 33 секунди или ще я преоткриваш 33 пъти и ще намериш ключа, с който да открехнеш вратата към душата на поетесата, зависи от теб, читателю." - Дачо Господинов, e-Lit.info Сайт за литература

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани