Избрано. Михаил Вешим
Докладвай

Избрано. Михаил Вешим

Михаил Вешим е роден на 17.09.1960 г. в София. Завършил е журналистика в СУ „Кл. Охридски“. Сменил много професии, но само на едно работно място. От 1982 г. работи в редакцията на вестник „Стършел“, където е бил момче за всичко, доставчик на качествен алкохол, организатор на гуляи и шофьор на главния редактор. В момента е главен редактор и шофьор на самия себе си. В извънработно време е успял да напише хиляди фейлетони, стотици разкази, двайсетина книги.

По-известни са неговите три хумористични романа „Английският съсед“ (по който е заснет четирисериен филм), „Нашингтон“ и „Руският съсед“. На успех сред читателите се радват и книгите „Стари хипари“, „Текила на разсъмване“, „Обърни се със смях назад“, както и „Когато бях морски капитан“ и „Когато бях армейски генерал“.

Негови книги, разкази и фейлетони са превеждани на чужди езици, за да разсмиват и други народи.

Извинителна бележка

Настоящата се издава на Михаил Вешим в уверение на това, че не е искал да каже нищо лошо с тая книжка.

Ако пък е казал, то не е било нарочно.

Ако пък е било нарочно, той не го е искал.

Ако пък го е искал, не се е получило.

Издава му се, за да му послужи пред читателите.

РУМЕН БЕЛЧЕВ

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани