Мрежата на живота
Докладвай

Мрежата на живота

Реален е само настоящият миг, а всичко друго са спомени, мисли и планове, случващи се в мозъка.

На пръв поглед Карина, главната героиня на романа, има всичко, което е необходимо на една 40-годишна жена, за да бъде щастлива - здраво дете, богат съпруг и красива къща в чужбина. Под повърхността на нейния живот, обаче, е скрито безразличието на съпруга й, заплашващо да зарази със силата си отношението на дъщеря им към нея. Зад парите и луксозния дом е скрита за очите на околните, но не и за нея, самотата и носталгията, придобиващи гротескно големи размери в часовете на дългите нощи.

Ще намери ли Карина изход от депресията или виртуалният свят ще превземе всички територии на нейното съществуване, докато я превърне в нереална жена?

Таня Капинчева е израснала в Стара Загора, където получава средното си образование в гимназия с преподаване на руски език "Максим Горки". Завършва Чешка и Българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". След дипломирането си работи като хоноруван асистент в Софийския и Великотърновския университет, както и като преводач в българо-чешка фирма. От 1999 г. живее в Чехия, където се занимава с преводи на техническа литература. Романът "Мрежата на живота" е първата й книга. 

Виж повече...
Откъс В желани

Станете член на единствената в България електронна библиотека с авторски права. Срещу месечен абонамент от 9.99 лв. вие може да четете всяка една книга, качена в нея. Първите 7 дни са ви безплатни. Може да четете от всякакво устройство онлайн, нявсякъде и по всяко време.

С всеки абонамент вие лично подпомагате българските автори и българската литература.

Приятно четене!

Най-купувани

Най-обсъждани