Пръстенът на нибелунга. Залезът на боговете. Книга четвърта
-15 %
Докладвай

Пръстенът на нибелунга. Залезът на боговете. Книга четвърта


По либретото на Рихард Вагнер.
Последната част на тетралогията "Пръстенът на нибелунга". Сбъдва се древното пророчество: Рейнското злато освобождава човешките съдби, а боговете, изгубили своята власт над тях, са обречени на гибел. Дървото на живота Игдразил изгаря в чутовен пожар, руините на Валхала се разлитат в мрака на всемира. Но Мидгард, светът на хората, оцелява, защото такава е волята на храбрия и благороден Зигфрид Драконоубиеца. В дълбините на тайна пещера, някъде сред водите на Татко Рейн, танцуват три красиви речни нимфи и пазят до днес безценното му съкровище – вълшебна тиара и всемогъщ златен пръстен.

Елена Павлова е българска писателка и преводачка, авторка на 24 книги-игри от близкото минало (под псевдонимите Кристофър Макдауъл и Върджил Дриймънд). Тя е многократна носителка на различни награди за разкази, 2 пъти призьор на конкурса за роман на ИК "Аргус" и веднъж е избирана за български писател, представител на НФ-общността на "Еврокон".

Петър Станимиров е български илюстратор, художник на комикси в списанията "Дъга" и "Чуден свят", издател на книги-игри. Носител е на редица награди, сред които "Гравитон" за принос в българската фантастика, награда за най-добър класически комикс от 10 международен салон на комикса в Белград, награда за най-добра корица от "Книга за теб", както и за най-добър художник за 2014 в областта на фантастиката (Еврокон). Петър Станимиров е член на сдружение "Проектът Дъга". Председател е на секция "Комикс" към Съюза на българските художници.
 

Виж повече...
Откъс В желани
ISBN: 9544747879
29.75 лв
35.00 лв

Най-купувани

Най-обсъждани